Exposities

Exposities

In de gangen op de begane grond van het WBC gebouw wordt regelmatig geëxposeerd. 

Elke drie maanden is er een wisseling van schilderijen, tekeningen en collages door diverse kunstenaars.

Deze exposities zijn vrij toegankelijk op werkdagen van 9.00 uur tot 16:30 uur.

Huidige exposities

Makimba Viltwerk

Ik ben al mijn hele leven altijd bezig met dingen maken. Dat is voor mij een tweede wereld naast mijn werk als psychotherapeut, waarin denken, ervaren, beleven, verbinden thema’s zijn. Ook muziek is voor mij een creatieve en gevoelsmatige manier van uiten. Dit komt allemaal samen, als een creatief proces, intermenselijk, scheppen, delen en loslaten.

Een paar jaar geleden heb ik het vilten ontdekt. De wol laat zich gemakkelijk vormen. Het is schilderen en kleien met wol. Het is ook materiaal waarbij het resultaat zich vormt tijdens het bewerken. Dat maakt het verrassend en geeft ook een zekere creatieve spanning. Het proces van creëren en loslaten. Het geeft een mooie combinatie van kleur, beweging en vorm, en de zachtheid en aaibaarheid van het materiaal. Ik gebruik daarbij verschillende technieken, vaak de basis met nat vilten en daarop naaldvilten.

Het thema in mijn werk is ‘scheuren en barsten’. Dit staat voor hoe ik eigenlijk altijd zoek naar wat er tevoorschijn komt als de buitenkant los gaat laten. Figuurlijk staat het voor authenticiteit, echtheid en doorleven. En uiteindelijk is vilten een oeroude ambacht, natuurlijker kan haast niet.

Mariette

www.makimba.net

Scroll naar top