Exposities

Willibrordus Kunstgalerie is een expositieplek waar kunstenaars de mogelijkheid krijgen om hun eigen werk te exposeren.

Om alles omtrent exposities in goede banen te leiden, hebben we ons Expositiereglement opgesteld. Graag uw aandacht hiervoor. U vindt deze hier op onze website.

Als u een hobby Kunstenaar bent en u het leuk lijkt om voor een periode uw kunstwerken te exposeren in onze Kunstgalerie, dan ontvangen wij graag uw gegevens voor onze Expositie Interesselijst. Wij nemen uw gegevens daarin op en informeren u wanneer u aan de beurt bent om te exposeren.

Huidige exposities

Paula Kuulman

Mijn naam is Paula Kuulman. 

Allereerst ben ik zeer vereerd om op deze  prachtige locatie te mogen exposeren. 

Ik schilder met olieverf op paneel. 

Omdat ik hou van de oude meesters, heb ik, middels lessen, mij de techniek van de oude meesters eigen gemaakt. Ik heb mij de afgelopen 4 jaar toegelegd op het schilderen van Rembrandts. 

De techniek vergt veel geduld en concentratie. Ook het schilderen van dieren zijn mijn onderwerpen.

De schilderijen zijn te zien van 1 mei t/m eind augustus 2024.

U bent van harte welkom.

Paula Kuulman

Jan Hoek

Jan Hoek schildert voornamelijk portret, niet van foto maar rechtstreeks naar model in olieverf op linnen. Zijn doel is pas bereikt als het karakter, uitstraling oftewel de ziel van het model op het doek te zien is. Het model hoeft tijdens het poseren niet stil te zitten en het gaat ook geen uren duren.
De expositie die nu door hem is ingericht toont geen portretten maar landschapen, stillevens en een aantal kalligrammen (kalligrafisch bewerkt monogram).

Jan is geboren in Oosterblokker (1944). In de zestiger jaren volgt hij bij “Famous Artists Schools” een opleiding tot reclameontwerper en is hij ook reuze geïnteresseerd in het schrijven van mooie letters en na de opleiding MO Schrijven is hij kalligraaf.

In de jaren zeventig gaat hij zich bezighouden met het portret. Als kind droomde hij er al van om ooit mensen te kunnen tekenen of schilderen. Hij werd lid van Tintoretto in Heiloo en tekent dan twee jaar intensief koppen om aansluitend de stap te zetten het voortaan met olieverf te gaan doen. Het maken van landschappen en stillevens is hij ook gaan doen maar de grootste uitdaging is en blijft nog altijd het portret dat zo’n 75% is van wat hij schildert.

Jan Hoek

Ja! Ik heb interesse in het exposeren van mijn eigen kunst in Willibrordus Kunstgalerie. Hierbij geef ik u mijn informatie:

Scroll naar boven